Бельгія готова спрямувати частину від 1,7 млрд євро прибутку від активів рф на оборонні потреби України

Всі новини

Дата

04 Бер 2024


Бельгія готова спрямувати частину від 1,7 млрд євро прибутку від заморожених російських активів на оборонні потреби України.

 

"Бельгія задекларувала в бюджет, це вже їх дохід, 1,7 млрд євро. Ці 1,7 млрд розділені частково на підримку українських біженців у ЄС, частково Більгія готова про фінансувати українські потреби, зокрема і в обороні", - сказав Премʼєр-міністр Денис Шмигаль.

 

За його словами, про це йшлося на переговорах із Премʼєр-міністром Бельгії під час його візиту в Україну. Це питання обговорюватиметься і під час візиту української делегації в Бельгію.

 

Глава українського уряду також зазначив, що Бельгія готова спільно з партнерами розглядати можливість конфіскації російських активів і передачі їх Україні.

 

"Ці механізми ми протягом цього року будемо опрацьовувати. Почнемо цю роботу з весняних зустрічей на базі МВФ та Світового банк у Вашингтоні і далі будемо продовжувати на всіх майданчиках включно з нашою конференцією з відновлення в Берліні. Я вважаю, що це має бути ключова тема", - заявив Шмигаль.

 

Джерело: Укрінформ