Британія зняла санкції з мільярдера, який відмовився від громадянства росії

Всі новини

Дата

05 Бер 2024


Велика Британія виключила із санкційного списку російського мільярдера, засновника російської газової компанії "Ітера" Ігоря Макарова, який минулого року відмовився від російського громадянства на користь підданства Кіпру.

 

Зазначається, що чинна компанія Макарова "Ареті" більше не працює в російському енергетичному секторі. Інших подробиць ухваленого рішення не наводиться.

 

У 2022 році британський уряд заявив, що мільярдер підтримує або отримує значну вигоду від російського уряду і діє у сфері стратегічної для Москви важливості. Разом із ним під санкції потрапили російські девелопери Год Нісанов і Зарах Ілієв, і засновник Уральської гірничо-металургійної компанії Іскандар Махмудов.

 

У 2023 році Макаров відмовився від російського громадянства - тепер він громадянин Кіпру. На сайті британського уряду він вказаний як уродженець Туркменістану.

 

Статки Макарова журнал Forbes оцінює у 2,2 мільярда доларів.

 

Це не перший випадок, коли Британія скасувала обмеження проти росіянина. Влітку 2023 року санкції зняли з ексвласника "Тінькофф Банку" Олега Тінькова, а також колишнього першого заступника голови Сбербанку Льва Хасіса.

 

Джерело: Економічна правда, офіційний сайт Уряду Великої Британії