Британські автомобілі потрапляють до росії в обхід санкцій через пострадянські країни

Всі новини

Дата

12 Бер 2024


Схоже, що британські автовиробники продовжували продавати росії люксові автомобілі навіть після вторгнення в Україну та запровадження санкцій, експортуючи автомобілі опосередковано через країни колишнього Радянського Союзу.

 

У той час як прямий британський експорт автомобілів до росії впав до нуля після вторгнення в Україну в 2022 році, за цим колапсом послідувало відповідне збільшення експорту автомобілів до сусідніх з росією країн, особливо Азербайджану.

 

Велика Британія експортувала до Азербайджану транспортних засобів на 273 мільйони фунтів стерлінгів минулого року, що на 1860% більше, ніж за п’ятирічний період, що передував вторгненню росії в Україну.

 

Збільшення експорту до Азербайджану не тільки безпрецедентне, але й таке ж, як річний експорт автомобілів до росії за два роки до введення санкцій, який становив у середньому 330 мільйонів фунтів.

 

За той самий період, коли Велика Британія зафіксувала безпрецедентне зростання експорту автомобілів до Азербайджану, Азербайджан зафіксував безпрецедентне зростання експорту автомобілів до росії.

 

Джерело: LB.ua, Sky News