У Болгарії готують законопроєкт про замороження російських активів

Всі новини

Дата

23 Січ 2024


Болгарські депутати Івайло Мірчев і Надія Йорданова, які представляють політичну партію "Ми продовжуємо зміни - демократична Болгарія", внесли законопроєкт, який має на меті заморозити російське майно, що належить особам, які потрапили під санкції.

 

Розроблений на тлі триваючої війни росії в Україні, законопроєкт має на меті забезпечити дотримання Болгарією міжнародних обмежувальних заходів.

 

Законопроєкт містить положення про ведення публічного списку санкційних осіб на вебсайті Міністерства закордонних справ Болгарії з метою захисту прав третіх осіб.

 

Законопроєкт також передбачає повернення санітарно-реабілітаційного комплексу "Камчія" у власність країни.

 

Автори законопроєкту розраховують на підтримку інших парламентських фракцій.

 

Нагадаємо, що Болгарія - єдина країна в ЄС, яка не запровадила санкції проти жодного російського громадянина чи російської компанії з санкційного списку ЄС. Наразі Болгарія не має внутрішніх інструментів для імплементації санкцій, запроваджених рішеннями Ради безпеки ООН або ЄС. Найскладнішим питанням залишається юридичне застосування санкцій проти росії, оскільки в болгарському законодавстві відсутній термін "заморожування" майна, як це застосовують інші країни ЄС щодо російських активів, зазначає видання.

 

Джерело: Укрінформ, Novinite