Кабінет Міністрів України погодив АРМА реалізацію яхти Royal Romance у Хорватії

Всі новини

Дата

16 Лют 2024


16 лютого Кабінет Міністрів України погодив АРМА реалізацію 92-метрової  яхти Royal Romance, що належить сім'ї Віктора Медведчука та знаходиться у Хорватії.

 

Раніше, за ініціативи АРМА, Кабінетом Міністрів України було вдосконалено процедуру реалізації арештованих активів та впроваджена можливість їх продажу за кордоном. Відповідні зміни були затверджені 14 листопада 2023.

 

Це історичні зміни, які вдосконалили норми постанов Уряду № 719 та 558, спрямовані на створення рівних та наперед зрозумілих, прозорих умов для участі у відборі реалізаторів організацій з усього світу (юридичних осіб – нерезидентів), які мають необхідний досвід організації конкурентних торгів на міжнародному рівні відповідно до кращих світових практик та принципів проведення аукціонів. Порядок дасть змогу реалізувати високовартісні активи, які знаходяться за кордоном, за найбільш вигідною ціною. 

 

Внесені зміни вперше в історії України унормовують реалізацію арештованого майна за кордоном через електронну  платформу "Prozorro.Продажі".

 

Нагадаємо, в січні 2024 року Окружний суд м.Спліт (Хорватія) ухвалив рішення передати судно Royal Romance Україні на підставі запиту про міжнародно-правову допомогу.

 

АРМА переконане, що кошти від продажу яхти значно посилять державний  бюджет та обороноздатність нашої країни, а державні зрадники відповідатимуть  юридично та економічно.

 

Джерело: АРМА