Китай вважає, що план конфіскації російських активів створює небезпечний прецедент

Всі новини

Дата

05 Лют 2024


Конфіскація сотень мільярдів грошей у суверенної держави є безпрецедентною та немислимою, і це може мати непередбачувані правові й економічні наслідки як для росії, так і для Заходу. Про це йдеться в газеті Global Times, яка часто використовується для демонстрації позиції Компартії Китаю з міжнародних питань.

 

У повідомленні йдеться про те, що деякі політики на Заході можуть вважати, що конфіскація російських активів може бути використана як демонстрація підтримки України та зброя проти росії, але ті, хто справді знає світову фінансову систему, усвідомлюють, що такий крок призведе лише до катастрофічного результату. Це не лише може ускладнити проблеми між росією та Україною, як вказує видання, але й призвести до тяжких наслідків для міжнародної фінансової системи.

 

Незалежно від того, як Захід виправдовує конфіскацію суверенних активів росії та робить процес легальним, змінюючи свої закони та правила, справді важливо те, як сприймають це питання інвестори та країни, які також купують боргові зобов’язання США та ЄС.

 

“У цьому складному міжнародному середовищі ніхто не знає, чи їхні суверенні активи одного разу захопить Захід, коли Захід відкриє конфіскаційну скриню Пандори”, - вказано в матеріалі.

 

Джерело: Global Times