Китай засуджує ідею конфіскації російських активів і майна

Всі новини

Дата

16 Тра 2024


У спільній заяві лідери Китаю та росії Сі Цзіньпін і Владімір Путін заявили, що засуджують ініціативи щодо конфіскації активів і майна іноземних держав і наголошують на праві таких держав застосовувати заходи у відповідь.

 

«Сторони засуджують ініціативи щодо арешту активів і майна іноземних держав і підкреслюють право таких держав на вжиття заходів у відповідь відповідно до міжнародно-правових норм», - йдеться в спільній заяві, в якій обидві сторони зобов'язалися відстоювати свої законні права та інтереси і протистояти спробам обмежити їхній зовнішньополітичний та економічний потенціал.

 

Водночас обидві країни підвищуватимуть рівень двостороннього інвестиційного співробітництва та сприятимуть реалізації масштабних проектів, гарантуючи захист прав інвесторів, йдеться в заяві. Москва і Пекін також домовилися прискорити розробку і затвердити нову редакцію Плану інвестиційного співробітництва в 2024 році.

 

Крім того, росія і Китай домовилися збільшити частку національних валют у двосторонній торгівлі, інвестиціях, кредитуванні та інших економічних операціях, а також поліпшити фінансову інфраструктуру для взаєморозрахунків між компаніями, йдеться в заяві.

 

Джерело: Al Mayadeen