Чехія наполягає на доповненні санкційного списку ЄС новими іменами

Всі новини

Дата

30 Жов 2023


Європейський Союз готує 12-й пакет антиросійських санкцій, який хочуть ухвалити до кінця року. 

 

За словами високопосадовця Міністерства закордонних справ Чехії Давіда Конецького, Чехія наполягає на включенні 6 осіб зі свого національного санкційного списку до санкційного списку ЄС.

 

Наразі в національному списку санкцій перебувають Московський патріарх Кирило, російський бізнесмен Володимир Євтушенков та його син Фелікс, російський торговець зброєю Борис Обносов, його дочка Ольга та її чоловік Ростислав Зоріков. Їм заборонено в'їзд до Чехії, а всі їхні активи заморожені.

 

Якщо їхні імена потраплять до санкційного списку ЄС, ці обмеження почнуть застосовуватися до них на всій території 27-ми країн. 

 

Угорщина в минулому виступала проти введення санкцій проти Патріарха Кирила, який підтримує російське вторгнення в Україну. Тому Євросоюз вилучив його з проекту одного з попередніх пакетів санкцій для того, щоб він пройшов.

 

Хоча остаточне місце фігурантів чеського списку в санкційному списку ЄС поки що незрозуміле, дуже ймовірно, що нові санкції вплинуть на російський експорт алмазів. Його включення до проекту 12-го пакету вже анонсувала голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

 

Джерело: Český rozhlas