Нідерландська компанія, яка допомагала росіянам будувати Керченський міст, сплатила 1,78 млн євро за порушення санкцій

Всі новини

Дата

13 Лип 2024


Нідерландська компанія Dieseko Group BV, яка допомагала росіянам будувати Керченський міст, заплатила за порушення санкцій Євросоюзу 1,78 мільйона євро: 180 тисяч штрафу та 1 мільйон 600 тисяч незаконно отриманого прибутку.

 

Про це повідомила Генеральна прокуратура Нідерландів.

 

У 2017 році видання De Gelderlander опублікувало статтю про участь нідерландських компаній у будівництві Керченського мосту. Прокуратура й Митна служба Нідерландів почали кримінальне розслідування. В результаті вийшли на постачальника будівельного обладнання Dieseko Group BV.

 

За матеріалами справи, компанія у 2015-2016 роках продавала сваєбійні установки та супутнє обладнання для будівництва мосту, а також технічну допомогу – зокрема направляла своїх механіків для робіт на об’єкті.

 

У результаті Dieseko визнали винною в порушенні санкційного законодавства. Через те, що компанію раніше не притягали до відповідальності, прокуратура погодилась на досудове врегулювання.

 

Згідно з ним, Dieseko виплатить штраф у розмірі 180 тисяч євро, а «незаконно отриману вигоду» в розмірі 1,6 мільйона євро конфіскують на користь держави. Компанія також пообіцяла вжити заходів, аби в майбутньому не порушувати санкцій ЄС.

 

У прокуратурі Нідерландів повідомили також, що за причетність до будівництва Керченського мосту притягнула вже 6 компаній і 10 фізичних осіб, в усіх випадках справи були вирішені в досудовому порядку.

 

Джерело: Центр журналістських розслідувань, Генеральна прокуратура Нідерландів