Рада ЄС ухвалила нові санкції проти Білорусі

Всі новини

Дата

29 Чер 2024


29 червня, Рада ЄС ухвалила нові обмежувальні заходи, спрямовані на економіку Білорусі через підтримку росії у війні проти України. Ці комплексні заходи мають на меті віддзеркалити деякі з обмежень, що вже діють проти рф, і таким чином вирішити проблему обходу санкцій, що випливає з високого рівня інтеграції між російською й білоруською економіками. 

 

Узгоджені заходи спрямовані на торгівлю, послуги та транспорт.

 

З метою мінімізації ризику обходу санкцій ЄС заборонить транзит через територію Білорусі товарів і технологій подвійного призначення, які, зокрема, можуть сприяти військово-технічному посиленню Білорусі або розвитку її сектору оборони, зміцненню білоруського промислового потенціалу, а також товарів і технологій для використання в авіаційній або космічній промисловості.

 

Крім того, з метою протидії реекспорту товарів військового призначення було вирішено, що оператори ЄС, які продають таку продукцію до третіх країн, повинні будуть впровадити механізми належної обачності, здатні виявляти та оцінювати ризики потрапляння цих товарів до рф.

 

Пакет також включає заходи, які дозволять операторам з ЄС вимагати відшкодування збитків, завданих білоруськими фізичними та юридичними особами внаслідок запровадження санкцій.

 

Джерело: Дзеркало тижня, пресслужба Ради ЄС