Суд ЄС зняв санкції з російського мільярдера і присудив йому компенсацію

Всі новини

Дата

26 Чер 2024


Європейський суд задовольнив позов російського мільярдера Дмитра Пумпянського про виключення його із санкційних списків ЄС.

 

Дмитра Пумпянського вперше внесли до списку в березні 2022 року, коли він був головою ради директорів світового виробника сталевих труб ТМК і президентом і членом ради директорів російського інвестиційного банку "Сінара".

 

Стверджувалося, що "обидві компанії підтримують і отримують вигоду від співпраці з владою російської федерації та державними підприємствами, включно з "РЖД", "Газпромом" і "Роснефтью", які приносять Москві значні доходи.

 

Однак тепер у своєму рішенні суд заявив, що Рада ЄС не змогла обґрунтувати значущість Пумпянського в росії після того, як він залишив дві свої ключові посади.

 

"(Пумпянський) стверджує, що, оскільки він продав свої акції ТМК і Групи Сінара в березні 2022 року, він наразі є всього лише приватною особою і більше не бере участі в будь-якій підприємницькій діяльності в росії або за кордоном, унаслідок чого його не можна класифікувати як "провідного підприємця" згідно із зазначеним критерієм", - ідеться в рішенні суду.

 

Рішення про санкції щодо Пумпянського буде анульовано, а Раді Євросоюзу наказано оплатити витрати, понесені бізнесменом. Це рішення також стосується дружини Пумпянського, Галини, виключеної з чорного списку ЄС.

 

Джерело: УНІАН, Reuters