ЄС продовжив на 6 місяців персональні санкції проти росіян, причетних до війни проти України

Всі новини

Дата

12 Бер 2024


Рада Європейського Союзу вирішила продовжити обмежувальні заходи щодо осіб, відповідальних за підрив територіальної цілісності, суверенітету і незалежності України, ще на шість місяців, до 15 вересня 2024 року.

 

Існуючі обмежувальні заходи передбачають обмеження на поїздки для фізичних осіб, заморожування активів та заборону на надання коштів або інших економічних ресурсів фізичним та юридичним особам, включеним до переліку.

 

Санкції продовжать застосовуватися до понад 2100 фізичних та юридичних осіб.

 

У контексті перегляду санкцій Рада ЄС також вирішила не поновлювати обмеження для трьох осіб та вилучити зі списку дев’ять померлих осіб. Про яких саме осіб ідеться, не уточнюється.

 

Персональні санкції Євросоюзу у зв’язку з агресивною війною росії проти України були вперше запроваджені у 2014 році й відтоді регулярно продовжувались, востаннє - у вересні 2023-го.

 

Після 24 лютого 2022 року, у відповідь на широкомасштабне вторгнення рф в Україну, ЄС розширив санкції з метою суттєвого послаблення економічної бази рф, позбавлення її критично важливих технологій та ринків, а також значного обмеження її здатності вести війну.

 

Джерело: АрміяInform, офіційний сайт Ради ЄС