Європейський суд Справедливості відхилив апеляцію щодо санкцій російського олігарха Тимченка та інших

Всі новини

Дата

06 Вер 2023


ЄС запровадив кілька раундів санкцій після того, як росія вторглася в Україну минулого року.

 

Індивідуальні санкції, як і ті, які оскаржує Тимченко, охоплюють заборону на поїздки та заморожування всіх активів, які знаходяться в ЄС. Список охоплює майже 1800 осіб та організацій, чиї активи оцінюються в 21,5 мільярда євро.

 

Загальний суд ЄС, перша інстанція в Європейському суді Справедливості (CJEU) відхилив апеляцію на санкції Геннадія Тимченка, російського магната та давнього союзника президента Путіна, а також відхилив аналогічні апеляції його дружини Олени.

 

Геннадій Тимченко пішов у відставку з керівництва найбільшого російського приватного виробника природного газу «Новатек» минулого року в березні після того, як на нього наклали санкції 27 країн ЄС.

 

ЄС також забанив Дмитра Пумпянського, заявивши, що він мільярдер, чий бізнес підтримує та отримує вигоду від співпраці з російською державою. Суд також відхилив апеляцію на санкції щодо нього та його дружини Галини.

 

Ще двоє олігархів - Тигран Худавердян, колишній керівник «Яндекса», російського аналога Google, і Олександр Шульгін, колишній керівник російської електронної комерційної платформи Ozon - також отримали рішення за своїми апеляціями щодо санкцій ЄС. Худавердян програв, а Шульгін частково виграв, хоча поки що залишається в списку.

 

Рішення можуть бути оскаржені в апеляції до вищого органу Європейського суду Справедливості.

 

Джерело: Reuters