Компанія Фрідмана та партнерів подала позов проти України на мільярд доларів через націоналізацію Сенс Банку

Всі новини

Дата

05 Січ 2024


Люксембурзька ABH Holdings S.A., що належить підсанкційним російським олігархам Михайлу Фрідману і Петру Авену, подала позов проти України на понад мільярд доларів через націоналізацію Sense Bank.

 

29 грудня холдинг подав запит на арбітраж і заяву про позов проти України до Міжнародного центру з врегулювання інвестиційних суперечок (ICSID), що входить до групи Світового банку.

 

У позові холдинг посилається на Договір між Бельгійсько-Люксембурзьким економічним союзом та урядом України про взаємне сприяння і захист інвестицій.

 

ABH Holdings S.A. називає дії України з націоналізації Sense Bank свавільними, непропорційними, необґрунтованими та дискримінаційними.

 

«Поєднуючи методи корпоративного рейдерства і військового наживання, українська влада незаконно відібрала банк у його законних власників, бенефіціарів і акціонерів», - йдеться в заяві.

 

ABH Holdings називає звинувачення української влади проти Фрідмана і партнерів «чорним піаром», за допомогою якого Україна відібрала банк «у законних власників».

 

Джерело: Бабель, ABH Holdings S.A.