Заморожені російські активи мають бути спрямовані на компенсації для українців постраждалих від російської агресії

Всі новини

Дата

14 Бер 2024


Заморожені російські активи мають бути спрямовані на компенсації для українців постраждалих від агресії рф. Компенсувати завдану шкоду має росія. Таке переконання висловив Генеральний прокурор України Андрій Костін.

 

Костін пообіцяв, що Україна передасть до міжнародного реєстру збитків базу даних заявок від українців, які втратили житло через російську. І додав, що саме росія має фінансувати виплати Міжнародного компенсаційного механізму, куди українці зможуть звертатись вже у квітні.

 

Шкода, завдана потерпілим від воєнних злочинів, завдана саме країною агресором, тут ні в кого немає жодних сумнівів. На жаль починається політична дискусія щодо того, яким чином це зробити. росія має зрозуміти, що ці кошти будуть заарештовані, допоки росія не погодиться виплачувати репарації, або вони будуть заарештовані практично назавжди, і ці кошти будуть використані задля того, щоб сплатити компенсації постраждалим від цієї війни: українській державі, українським спільнотам, українському бізнесу. І це буде не тільки відновлення України, це також важливий елемент відновлення справедливості – підкреслив Костін.

 

Джерело: UNN, VOA