Німеччина та Франція послабили санкційний пакет ЄС проти Білорусі

Всі новини

Дата

29 Чер 2024


Німеччина та кілька інших країн-експортерів, зокрема Франція, домоглися послаблення санкційних планів ЄС проти Білорусі, затверджених на рівні послів.

 

За наполягання Берліна під час переговорів не вдалося досягти домовленості про всеосяжну заборону ЄС на експорт транспортних засобів. У майбутньому до Білорусі заборонять експортувати лише ті машини, які можуть бути використані у військових цілях.

 

Франція також підтримала вимоги щодо послаблення санкцій проти Білорусі. Винятки мають бути зроблені для предметів розкоші, таких як вироби зі шкіри, парфумерія та вина.

 

Країни Центральної та Східної Європи, зокрема Польща та країни Балтії, протягом місяців переговорів наполягали на тому, щоб на Білорусь були накладені такі ж економічні санкції, як і на росію.

 

Окрім підтримки Білоруссю російської агресії проти України, причиною цього було те, що росія і Білорусь пов'язані митним союзом і товари можуть вільно переміщуватися з однієї країни в іншу.

 

Противники ще більш далекосяжних санкційних заходів, з іншого боку, стверджували, що Білорусь поки що не є безпосередньою стороною війни, а отже, поки що не слід поширювати на неї такий же режим, як і на росію.

 

Джерело: Європейська правда, DPA