ВАКС ухвалив рішення у справі за позовом Мін'юсту про застосування санкції до родини Балицьких

Всі новини

Дата

23 Кві 2024


ВАКС частково задовольнив позовну заяву Міністерства юстиції України про застосування до Балицького Євгена Віталійовича, Балицького Віталія Броніславовича та Балицького Олександра Євгеновича санкції стягнення активів в дохід держави.

 

Балицький Є.В. є колишнім депутатом Верховної Ради України, якого після повномасштабного військового вторгнення рф на територію України було призначено так званим «губернатором Запорізької області». В якості так званого «губернатора» Балицький Є.В. активно співпрацює з росією, зокрема він займався організацією так званого «референдуму» про приєднання Запорізької області до рф, а станом на сьогодні курує виселення проукраїнських жителів Запоріжжя з власних осель, незаконний продаж їх нерухомого майна, а також поширює в ЗМІ проросійську пропаганду.

 

Балицький В.Б. є батьком Балицького Є.В., який надає потужності належних йому та захоплених ним підприємств збройним силам рф з метою виготовлення та ремонту їх озброєння.

 

Балицький О.Є. є сином Балицького Є.В., який вступив у проросійське воєнізоване угруповання і приймає активну участь на боці рф проти Збройних сил України.

 

Рішенням суду в дохід держави стягнуто:

 

- нерухоме майно (квартири, житловий будинок, земельні ділянки в місті Мелітополь);

- рухоме майно (4 легкових авто);

- саморобне туристичне судно;

- корпоративні права ТОВ «МЕЛІТОПОЛЬСЬКИЙ АВТОГІДРОАГРЕГАТ», ПП «РЕКЛАМНА АГЕНЦІЯ «БРІЗ», ТОВ «БАСТІОН М-70», ТОВ «ЛІГІОН», ТОВ «ТЕЛЕРАДІОКОМПАНІЯ «МТВ-ПЛЮС», ТОВ «АКВАБІОМ», ТОВ «МЕЛІТОПОЛЬСЬКИЙ ЗАВОД ПІДШИПНИКІВ КОВЗАННЯ», ПрАТ «ДИТЯЧИЙ ЗАКЛАД ОЗДОРОВЛЕННЯ ТА ВІДПОЧИНКУ «САЛЮТ», ТОВ «АВІАЦІЙНА ГРУПА»;

- грошові кошти, розміщені на банківських рахунках;

- 4 повітряних судна типу/моделі: Cessna 172RG;

- 1 повітряне судно типу/моделі: Model 76, Duchess.

 

ВАКС було відмовлено в задоволенні позовних вимог Мін’юсту в частині стягнення в дохід держави 10% частки у статутному капіталі ТОВ «БАСТІОН М-70», якою, на думку Позивача, опосередковано володіє Балицький В.Б.

 

Джерело: Міністерство юстиції України