ВАКС стягнув у дохід України активи російського мільярдера

Всі новини

Дата

09 Лют 2024


Вищий антикорупційний суд 08 лютого 2024 року ухвалив рішення про задоволення позову Міністерства юстиції України до Саввіді Івана та його дружини Саввіді Кіріяки та стягнув у дохід держави активи, якими опосередковано, через Костерам Холдінгc Лімітед володіє Саввіді Кіріяки та щодо яких Саввіді Іван може вчиняти дії, тотожні за змістом здійсненню права розпорядження: 100 % акцій ПрАТ «Пентопак», 100 % статутного капіталу Дочірнього підприємства «Атлантіс-Пак Україна.

 

Позовна заява була підготовлена Міністерством юстиції України за матеріалами Державного бюро розслідувань, інших державних органів, а також із врахуванням інформації громадських організацій.

 

Саввіді Іван - російський підприємець грецького походження, який має тісний зв’язок з владою рф та правлячою партією «Єдина росія». Також він є президентом Федеральної національно-культурної автономії греків росії, через яку здійснює ідеологічну підтримку дій держави-агресора, шляхом глорифікації президента держави-агресора та військовослужбовців, які беруть участь у веденні військових дій в Україні. Зазначена діяльність має сталий та тривалий характер та здійснюється ним починаючи з 2014 року.

 

Саввіді Кіріякі - дружина Саввіді Івана, є номінальною власницею низки компаній, бізнесом фактично володіє її чоловік Іван Саввіді.

 

Джерело: Міністерство юстиції України