ВАКС задовольнив позовну заяву Мін’юсту про застосування санкції до виробника російських "Кинджалів"

Всі новини

Дата

19 Кві 2024


Вищий антикорупційний суд ухвалив рішення про часткове задоволення позову Міністерства юстиції України до Акціонерного товариства «Науково-виробнича корпорація «Конструкторське бюро машинобудування» про застосування санкції у вигляді стягнення активів в дохід держави.

 

Суд стягнув у дохід держави активи, які належать Акціонерному товариству «Науково-виробнича корпорація «Конструкторське бюро машинобудування», а саме право вимоги за договором № 291/805-2012 укладеним 10.08.2012 між ДП «НВК «Фотоприлад» (на теперішній час ТОВ «НВК «Фотоприлад») та АТ «НВК «КБМ».

 

За інформацією, наявною у Міністерства юстиції України, ідеться про право вимоги на вироби, а саме тепловізійні прилади керування та залишок грошових коштів.

 

Акціонерне товариство «Науково-виробнича корпорація «Конструкторське бюро машинобудування» (АТ «НВК «КБМ») є підприємством в російській федерації, що розробляє та виготовляє військову техніку на замовлення міністерства оборони, чим посилює військовий потенціал російської федерації, яка залучає зазначену військову техніку під час здійснення збройної агресії проти України.

 

Джерело: Міністерство юстиції України