Джанет Єллен стверджує, що G7 необхідно терміново знайти спосіб передати російські активи Україні

Всі новини

Дата

27 Лют 2024


Міністр фінансів США Джанет Єллен заявила, що країнам "Великої сімки" необхідно терміново конфіскувати прибутки від заморожених російських активів і перенаправити їх в Україну.

 

У США та Європі лунають заклики до створення фонду для України з використанням мільярдів доларів на банківських рахунках, інвестицій та інших активів, заморожених Заходом у зв'язку з повномасштабним вторгненням росії у 2022 році.

 

"Для нашої коаліції необхідно і терміново знайти спосіб розблокувати вартість цих знерухомлених активів, щоб підтримати подальший опір України і довгострокову реконструкцію", - сказала Єллен журналістам у Сан-Паулу, Бразилія, де вона візьме участь у зустрічі міністрів фінансів "Великої двадцятки".

 

Єллен продовжила: "Існують сильні міжнародно-правові, економічні та моральні підстави для руху вперед. Це було б рішучою відповіддю на безпрецедентну загрозу глобальній стабільності з боку Росії".

 

Це дало б зрозуміти, що росія не може перемогти, продовжуючи війну, і стимулювало б її сісти за стіл переговорів про справедливий мир з Україною.

 

Джерело: РБК-Україна, The Guardian