Латвія і Канада повинні працювати над спільними рішеннями щодо створення міжнародного трибуналу та конфіскації заморожених російських активів

Всі новини

Дата

13 Бер 2023


Латвія та Канада повинні працювати над правовими рішеннями для надання підтримки Україні та прискорення ухвалення спільних рішень щодо створення спеціального трибуналу та конфіскації заморожених активів Росії для відновлення України, заявила міністр юстиції Латвії Інесе Лібіна-Егнере під час зустрічі зі спікером Сенату Канади Джорджем Ф'юрі.

 

Лібіна-Егнере зустрілася з Ф'юрі та сенаторами, щоб обговорити правове рішення Канади щодо конфіскації заморожених активів і заклику до відповідальності Росії за військові злочини в Україні. У своєму зверненні Лібіна-Егнере зазначила, що Канада є великим союзником Латвії і що Латвія вдячна Канаді за безпекову підтримку, зокрема присутність канадських військ у Латвії та активну позицію Канади проти агресії Росії в Україні.

 

Посадовці погодилися сприяти співпраці у розробці правових рішень щодо конфіскації заморожених активів і зазначили, що співпраця між країнами є важливим механізмом для зміцнення верховенства права та безпеки. 

 

Джерело: The Baltic Times