Латвія підтримає рішення ЄС про передачу заморожених активів на відбудову України

Всі новини

Дата

29 Гру 2022


Після звільнення окупованих територій України санкції проти Росії мають залишатися в силі, доки Росія не визнає незалежність, суверенітет і територію України в її міжнародно визнаних кордонах і не заплатить за відновлення України, заявив у своєму щорічному звіті міністр закордонних справ Латвії Едгарс Рінкевичс.

 

Рінкевич підкреслив, що російська правляча еліта, відповідальна за російську агресію в Україні, потрапила під санкції шляхом обмеження можливостей пересування цих людей і замороження їхніх активів в ЄС. Наразі у списку санкційних осіб 1836 імен, у тому числі російські високопосадовці, депутати, члени РНБО та інші особи, близькі до адміністрації Путіна, такі як олігархи та кремлівські пропагандисти. Санкції також були накладені на 171 юридичну особу, а кремлівську пропаганду було обмежено шляхом заборони дев’яти російських пропагандистських ЗМІ в ЄС.

 

Згідно з доповіддю міністра закордонних справ, Латвія підтримає рішення на рівні ЄС, яке дозволить використовувати заморожені російські активи для відновлення України. За словами Рінкевичса, важливо гармонізувати регулювання, криміналізувати серйозні порушення санкцій і забезпечити притягнення до відповідальності постачальників послуг і консультацій, які допомагають Росії ухилитися від санкцій.

 

Джерело: The Baltic Times