Нідерланди запропонували створити у Брюсселі штаб ЄС із забезпечення дотримання санкцій

Всі новини

Дата

22 Лют 2023


"Наразі ми маємо занадто мало можливостей в ЄС для аналізу, координації та просування нових санкцій - саме тому я хотів би, щоб ми створили в Брюсселі санкційний штаб, націлений на обхід". Про це заявив міністр закордонних справ Нідерландів Вопке Хукстра.

 

За словами нідерландського міністра, "це буде місце, де держави-члени зможуть об'єднувати інформацію та ресурси щодо ефективності та ухилення, де ми робимо набагато більше для боротьби з обходом".

 

Згідно з пропозицією Нідерландів, новий санкційний штаб створить контрольний список секторів і торговельних потоків з високим ризиком обходу. "Компанії будуть зобов'язані включати в свої контракти положення про кінцеве використання, щоб їхня продукція не опинилася в російській військовій машині", - сказав Хукстра.

 

"ЄС повинен використовувати всю міць своєї колективної економічної сили і системи кримінального правосуддя проти тих, хто допомагає ухилятися від санкцій - називаючи імена, соромлячись, накладаючи санкції і переслідуючи їх у судовому порядку", - додав він.

 

Джерело: Економічна правдаEuractiv