Нова Зеландія оголосила про додатковий пакет санкцій проти росії

Всі новини

Дата

11 Лип 2024


Міністр закордонних справ Нової Зеландії Вінстон Пітерс оголосив про запровадження додаткових санкцій в межах поточної відповіді уряду на незаконне вторгнення росії в Україну.

 

"Наш останній раунд санкцій націлений на росіян, залучених у військово-промисловий комплекс цієї країни, і тих, хто надає військову допомогу росії", - ідеться в заяві.

 

Зазначається, що нові санкції спрямовані проти семи осіб і 12 організацій, які надають військову підтримку російській агресії, беруть участь у незаконному передаванні зброї з Північної Кореї в росію для використання на Україні. Ці санкції також націлені на іранських суб'єктів, які надають військову допомогу росії за допомогою виробництва і поставок безпілотників.

 

"Нова Зеландія засуджує всіх, хто надає військову підтримку росії в її агресивній війні проти України. Поставки іранських безпілотників і північнокорейської зброї в росію становлять загрозу суверенітету і територіальній цілісності України. Міжнародні зусилля із запровадження санкцій проти причетних до цього осіб збільшують вартість для росії її незаконної агресивної війни", - йдеться в заяві.

 

З моменту набрання чинності Законом про санкції проти росії в березні 2022 року Нова Зеландія запровадила санкції проти понад 1700 осіб та організацій, а також низку торговельних заходів.

 

Джерело: Інтерфакс-Україна, офіційний сайт уряду Нової Зеландії