Нова Зеландія розширила санкції проти росії

Всі новини

Дата

16 Тра 2024


Влада Нової Зеландії ввела додаткові санкції щодо 28 фізичних та 14 юридичних осіб, які надають військово-стратегічну підтримку вторгненню росії в Україну.

 

"росія за безпосередньої підтримки свого військово-промислового комплексу здійснює незаконну агресію проти України, роблячи замах на її суверенітет і територіальну цілісність", — йдеться у заяві.

 

Як повідомили в МЗС Нової Зеландії, обмеження введені проти фізичних осіб і компаній, які причетні до передачі зброї з КНДР в росію, а також іранських суб'єктів, які беруть участь у наданні військової допомоги Москві.

 

Санкції також спрямовані проти тих, хто сприяє насильницькому переселенню українських дітей у росію та на окуповані території України.

 

"Продовжуючи сприяти депортації українських дітей, росія прагне досягти своєї мети вторгнення в Україну, включаючи зусилля з підриву ідентичності України", — заявив Пітерс.

 

Після початку повномасштабного вторгнення Нова Зеландія ввела санкції щодо більш ніж 1700 фізичних та юридичних осіб, а також ряд торгових обмежень.

 

Джерело: Суспільне Новини, Scoop