Відповідальність за боротьбу з обходом санкцій сконцентрується на країнах-членах ЄС

Всі новини

Дата

15 Жов 2024


Обхід санкцій, які ЄС запровадив проти росії, дозволяє країні-агресору отримувати електронні компоненти для виробництва зброї, які часто мають європейське походження.

 

Тож країни ЄС мають розпочинати боротьбу із обминанням санкцій не з третіх країн, а у себе вдома, з посилення контролю за експортною активністю компаній, що виробляють такі чутливі електронні елементи. Про це у понеділок у Люксембурзі на пресконференції за підсумками засідання Ради міністрів ЄС із закордонних справ заявив високий представник ЄС Жозеп Боррель.

 

«Обминання санкцій дозволяє росії підтримувати свою машину війни. Ми бачимо прогрес у подоланні такого обминання санкцій, але має бути зроблено набагато більше. Електронне обладнання та елементи західних зразків продовжують потрапляти у зброю та у військову техніку росії. Коли ви робите автопсію російських зброї, ви знаходите там західні електронні компоненти. Тож ми маємо продовжувати боротися проти обходу санкцій та починати цю роботу вдома. Ми маємо посилити контроль за компаніями, які експортують критичні елементи до третіх країн», - зазначив Боррель.

 

Джерело: Укрінформ