Британія може використати заморожені російські активи, щоб допомогти відбудувати Україну

Всі новини

Дата

10 Лют 2023


Відповідаючи запитання під час спільної пресконференції з президентом України Володимиром Зеленським, чи прем'єр "очистить репутацію Лондона як міста, яке все ще відмиває російські гроші", Сунак зауважив, що на посаді міністра фінансів запровадив "найширший і найперспективніший" пакет санкцій проти рф.

 

"Сьогодні Велика Британія оголосила  про нові санкції, які продовжуватимуть дуже чітко демонструвати, що агресія росії є неприйнятною, і ми будемо карати її всіма можливими способами", – додав він.

 

Прем'єр зауважив, що Лондон обмірковує ідею використання заморожених російських активів для допомоги у відбудові зруйнованої України. Раніше, під час виступу на Даунінг-стріт він зазначив, що наразі створюється незалежний фонд для збору підсанкційних російських активів.

 

"Ми гарантували, що виділені тут кошти будуть закладені в основу реконструкції України, і зараз ми працюємо з міжнародними партнерами через судовий процес, щоб використати ці активи для фінансування реконструкції України", - сказав Сунак.

 

Джерело: УНН