Росія намагається обходити санкції за допомогою криптовалют

Всі новини

Дата

03 Лип 2024


Центральний банк росії наказав компаніям використовувати криптовалюту та інші цифрові активи. Робиться це для того, щоб обходити санкції у співпраці з міжнародними партнерами.

 

Західні санкції, які були введенні останні часом проти росії, були направлені на великі фінустанови країни, зокрема московську фондову біржу.

 

Центробанк рф вказує компаніям використовувати «рішення з багатьма варіантами», включаючи криптовалюти та інші цифрові активи, щоб полегшити платежі з іноземними партнерами для протидії санкціям Заходу. 

 

Це викликало певні проблеми у співпраці росії з Китаєм, Індією, ОАЕ, Туреччиною та іншими країнами, які не запровадили санкції.

 

Голова центробанку Ельвіра Набіулліна визнала, що урядові органи рф «пом’якшили позицію щодо використання криптовалют у міжнародних платежах, дозволивши використовувати в таких платежах цифрові активи».

 

Андрій Костін, голова другого за величиною російського банку ВТБ, який давно під санкціями, а нещодавно отримав санкції і проти філії в Шанхаї, стверджує, що будь-яка інформація про механізми сприяння міжнародним платежам повинна бути за законом «державною таємницею» через її чутливість.

 

Крім того, росія та країни учасники БРІКС нині ведуть активні дискусії, щодо створення власної платіжної системи BRICS Bridge, але для цього потрібний час.

 

Джерело: Reuters