Російський управляючий активами подає позов на 2 мільярди доларів проти Euroclear у Москві

Всі новини

Дата

17 Лип 2023


Російська компанія, управляюча активами, подала позов на 184,8 мільярда рублів ($2,04 мільярда) до Московського арбітражного суду проти банку Euroclear, спрямовуючи зусилля на захист інвесторів, чиї активи були заморожені.

 

First AM, раніше відома як Sber Asset Management, мала активи на суму 1,44 трильйона рублів управління станом на вересень 2022 року. Вона заявила, що намагається використати всі доступні можливості для захисту інтересів своїх клієнтів.

 

Бельгійський Euroclear відразу не відповів на запит щодо коментаря.

 

Euroclear раніше заявляв, що різні контрагенти з росії звернулися до судів в росії та Європейському Союзі, намагаючись оскаржити його, щоб відновити заморожені платежі.

 

У разі якщо ці позови матимуть матеріальний вплив, компанія заявила, що вирішила відокремити прибутки, пов'язані з санкціями, від своїх основних фінансових результатів при оцінці своєї власної продуктивності та ресурсів.

 

В кінці минулого року First AM звернулася до європейських органів з проханням розблокувати її активи в Euroclear і Clearstream. Вона також звернулася безпосередньо до міністерств фінансів Бельгії та Люксембургу.

 

Джерело: Reuters