Російський олігарх Усманов вирішив судитися з найбільшим банком Швейцарії через санкції

Всі новини

Дата

18 Чер 2024


Російський підсанкційний олігарх Алішер Усманов подав до суду на "дочку" швейцарського фінансового холдингу UBS Groupe AG - банк UBS Europe в Німеччині. 

 

Адвокат Штефані Рабенау повідомила, що причиною стали повідомлення про "підозрілі операції" мільярдера, надіслані банком до Відділу фінансового моніторингу Генеральної митної дирекції Німеччини у 2018-2022 роках.

 

За словами адвоката, таких листів було понад десять, серед іншого в них містилися попередження про можливе "відмивання" Усмановим "грошових коштів" під час зняття готівки та орендних платежів.

 

У позові Усманова йдеться про те, що дії банку призвели до фінансових втрат і завдали "колосальної шкоди" його репутації.

 

"По суті, UBS виступив підбурювачем і співучасником незаконного кримінального переслідування невинної особи, а також спровокував занесення свого клієнта до санкційного списку", - йдеться у позові.

 

Представник олігарха Петер Гаувайлер повідомив, що позов проти UBS Europe, поданий до Земельного суду Франкфурта-на-Майні, - тільки перший крок. Він заявив, що дії банку спричинили "низку помилкових рішень", ухвалених Генпрокуратурою Франкфурта і Радою ЄС, і оцінити загальну шкоду тільки належить. Гаувайлер стверджує, що наслідки для UBS "можуть бути порівнянні з наслідками цунамі".

 

Усманов потрапив під санкції ЄС у лютому 2022 року.

 

Джерело: Економічна правда, The Moscow Times