У Чорногорії заборонили російські пропагандистські медіа

Всі новини

Дата

09 Лип 2024


У Чорногорії приєдналися до санкцій Євросоюзу проти серії російських пропагандистських медіа.

 

Уряд Чорногорії ухвалив рішення про введення міжнародних обмежувальних заходів, визначених рішеннями Ради ЄС щодо російських медіа, про рішення повідомили в Офіційному віснику Чорногорії ще в кінці червня.

 

Під забороною опинилися Sputnik та його арабомовна версія, низка філій RT, що мовлять європейськими та арабською мовами, "РТР/РТР Планета", "Россия 24", TV Centre International, "НТВ/НТВ Мир", "Россия 1", РЕН ТВ, "Первый канал", Oriental Review, "Царьград", New Eastern Outlook, "Катехон".

 

Це рішення забороняє передачу або розповсюдження за допомогою будь-яких засобів, таких як кабельне, супутникове, IP-телебачення, інтернет-послуги, платформи або програми для обміну відео в інтернеті, незалежно від того, чи є вони новими чи встановленими раніше.

 

Рішення також передбачає призупинення дії всіх ліцензій на мовлення, а також зобов’язань щодо трансляції та розповсюдження для підсанкційних юридичних осіб, організацій чи органів.

 

Також забороняється рекламувати продукти чи послуги будь-якого змісту, виробленого чи трансльованого підсанкційними юридичними особами, суб’єктами чи органами, шляхом передачі чи розповсюдження будь-якими засобами.

 

Джерело: Європейська правда, Балканський оглядач