Шольц пояснив чому Німеччина не підтримала новий пакет санкцій ЄС проти росії

Всі новини

Дата

15 Чер 2024


Німецький канцлер Олаф Шольц стверджує, що Німеччина не блокує новий пакет санкцій Європейського Союзу проти росії, а намагається зробити їх якомога ефективнішими.

 

Шольц заявив, що Німеччина "не блокує" ухвалення нових сакцій ЄС проти росії, а "інтенсивно працює з усіма іншими над санкційними пакетами".

 

"Ми хочемо забезпечити, щоб це було зроблено якомога більш прагматично. Це те, що ми також робимо, консультуючись з німецькою економікою", – сказав він.

 

Канцлер ФРН пояснив, що Євросоюз повинен ухвалити рішення для запобігання експорту підсанкційних товарів з інших країн до росії, "але це має бути зроблено таким чином, щоб це було здійсненно, щоб це працювало".

 

"Нам потрібно знайти хороше рішення. І як я вже казав, йдеться також про те, щоб поставити нашу економіку, яка дуже орієнтована на експорт, у таке становище, щоб вона могла експортувати товари, які точно нікуди більше не підуть", – підкреслив Шольц.

 

Напередодні країни Європейського Союзу через заперечення Німеччини не змогли узгодити черговий пакет санкцій проти росії.

 

Джерело: Європейська правда, ZDF