Заморожені російські активи потрібно спрямувати на відновлення України

Всі новини

Дата

18 Січ 2023


Заморожені країнами Заходу російські активи мають бути використані для відновлення України.

 

Про це прем'єр-міністр Швеції, яка головує у ЄС, Ульф Крістерссон заявив у Європейському парламенті. "Наша очевидна відправна точка, перший пріоритет для всіх – це Україна. Ніщо не є настільки важливим... Українська перемога екзистенційно важлива для Європи – і, чесно кажучи – для всього світу", – наголосив голова уряду Швеції.

 

Він назвав завданням головування Швеції у ЄС і надалі підтримувати українців, забезпечуючи постійну економічну, політичну, гуманітарну та військову підтримку для України з боку ЄС. "Наприклад, нам доведеться стежити за прогресом реформ в Україні – на її шляху до членства в ЄС. Це також означає, що ми маємо почати працювати над рішеннями для відновлення та реконструкції України разом з нашими міжнародними партнерами", – зауважив Крістерссон.

 

За його словами, відбудова України після війни нагадуватиме план Маршалла після Другої світової війни. "І в цих зусиллях заморожені російські активи мають бути не лише частиною проблеми, а й частиною вирішення. Я передбачаю дуже ретельний аналіз того, якою мірою демократичний світ може об’єднатися у повторному використанні цих грошей, щоб відновити частину руйнувань", – додав голова шведського уряду. 

 

Джерело: Бізнес ЦензорSwedish Presidency of the Council of the European Union