Швейцарці заморозили $8,8 млрд російських активів

Всі новини

Дата

01 Гру 2023


Швейцарія заморозила приблизно 7,7 мільярдів швейцарських франків (8,81 мільярда доларів США) фінансових активів, що належать росіянам.

 

Ця цифра, за попередньою оцінкою, дещо більша за 7,5 мільярдів франків, які уряд Швейцарії заблокував минулого року. Зростання заморожених активів пов'язане зі збільшенням на 300 осіб і 100 компаній та організацій, які були додані до санкційного списку за останні 12 місяців.

 

До нього також включені передбачувані прибутки від грошових депозитів, облігацій, акцій, а також нерухомості та розкішних автомобілів.

 

Берн також заблокував рух 7,4 мільярда франків у валютних активах, що належать російському центральному банку.

 

Державний секретаріат з економічних питань (SECO), відомство, що здійснює нагляд за санкціями, заявив, що цифра 7,7 мільярда франків є лише останньою оцінкою і може бути змінена.

 

Точну цифру важко назвати через те, що до санкційного списку додаються або вилучаються нові особи, а також через судові справи щодо заморожування або розблокування інших активів.

 

Більш точна цифра очікується до кінця другого кварталу 2024 року, коли швейцарські банки відзвітують перед урядом.

 

Тим не менш, заморожені активи є лише частиною загального багатства росіян у Швейцарії, оскільки, за оцінками Швейцарської асоціації банкірів, у банках країни зберігається 150 мільярдів франків.

 

Джерело: Reuters