У Швейцарії судитимуть чотирьох банкірів

Всі новини

Дата

03 Бер 2023


Прокуратура Швейцарії висунула звинувачення чотирьом банкірам у тому, що вони допомагали приховувати десятки мільйонів швейцарських франків від імені Владіміра Путіна - це одна із перших судових справ на Заході, яка безпосередньо стосується активів, що нібито належать російському президенту.

 

Чотири звинувачені були співробітниками швейцарської дочірньої компанії Газпромбанку, в тому числі її виконавчий директор Роман Абдулін. Згідно з обвинувальним висновком, копію якого суд Цюриха надав Financial Times, банкіри проявили злочинну недбалість, дозволивши відкрити рахунки у Швейцарії від імені Сергєя Ролдугіна, віолончеліста і хрещеного батька дочки Путіна, не ставлячи під сумнів походження коштів, що надходили через них.

 

"Загальновідомо, що президент Росії Путін офіційно має дохід трохи більше 100 тисяч швейцарських франків і не є багатим, але насправді володіє величезними активами, якими керують наближені до нього люди", - йдеться в обвинувальному висновку. "Ролдугін... був підставною особою", – додають прокурори.

 

Джерело: Європейська правда, The Financial Times