Швейцарія робить все можливе для підтримки санкцій проти Росії

Всі новини

Дата

11 Кві 2023


Альпійську державу критикують за зволікання із заморожуванням російських активів, незважаючи на те, що вона прийняла десять пакетів санкцій Європейського Союзу.

 

Посол США в Берні вважає, що заморожені 7,5 млрд швейцарських франків ($8,3 млрд) можуть бути збільшені до 50-100 млрд швейцарських франків.

 

Але Хелен Будлігер-Артієда, голова Державного секретаріату з економічних питань (Seco), стверджує, що внесок Швейцарії добре порівнюється з 21,5 млрд євро (21,2 млрд швейцарських франків), заморожених по всьому ЄС.

 

В інтерв'ю газеті Neue Zürcher Zeitung Будлігер-Артієда заявила, що жодна країна, включаючи США, не надала Швейцарії детальної інформації, яка б виправдовувала подальше заморожування активів.

 

"Чому Швейцарія повинна виконувати недбалу роботу?" - сказала вона в інтерв'ю.

 

Будлігер-Артієда також захистила репутацію Швейцарії у виконанні санкцій, які включають в себе заборону на експорт різних товарів.

 

На вихідних з'ясувалося, що лише дві з 126 підозрілих російських поставок, про які повідомила швейцарська митниця, зазнали штрафних санкцій. Але Будлігер-Артієда наполягає на тому, що Seco ретельно розслідує повідомлення про порушення санкцій.

 

Вона додала, що Seco має ретельно дотримуватися свого мандату, враховуючи різноманітність поглядів на санкції в парламенті.  

 

"Швейцарія розділена з таких фундаментальних питань, як імплементація санкцій, нейтралітет, стійкість і відносини з ЄС", - сказала Будлігер-Артієда.

 

Джерело: swissinfo