Мер Лондона закликав британську владу конфіскувати майно «друзів Путіна»

Всі новини

Дата

25 Лют 2024


Садік Хан, мер Лондона, закликав до подальшого обмеження власності росіян, пов'язаних з Володимиром Путіним.

 

У листі до міністра житлово-комунального господарства Майкла Гоува мер Лондона написав, що міністри повинні "терміново вжити заходів", щоб продати майно "друзів Путіна" і використати виручені кошти для допомоги тим, хто її потребує.

 

Уряд заявив, що наклав санкції на 1 700 осіб та організацій.

 

Згідно з новим аналізом мерії, якщо продати майно на 1,1 млрд фунтів стерлінгів, яке, за даними Transparency International, у 2022 році було придбано росіянами, звинуваченими в корупції або пов'язаними з Кремлем, це дасть змогу отримати достатнє фінансування для будівництва понад 4 000 недорогих житлових будинків.

 

"Це може включати надання доступного житла деяким українцям, які зробили Лондон своїм домом після втечі з України після вторгнення Путіна", - сказав мер.

 

Визнавши, що уряд створив реєстр іноземних юридичних осіб, які купують або продають нерухомість у Великобританії, пан Хан сказав, що він, як і раніше, стурбований тим, що фінансові трасти все ще можуть використовуватися для маскування власності на нерухомість.

 

"Ми хочемо зробити все можливе, щоб особи, пов'язані з путінським режимом, не могли отримати вигоду від ринку нерухомості Великобританії, тому ми вживаємо заходів для очищення цього сектору", - сказав речник уряду.

 

"Це включає в себе консультації щодо підвищення прозорості трастів, які володіють нерухомістю, щоб пролити світло на те, хто насправді володіє нашою власністю. Ми розглядаємо всі пропозиції і надамо відповідь якнайшвидше".

 

Джерело: Укрінформ, BBC