Мін'юст подав позов до ВАКС про застосування санкції до Усманова А. Б. та його спільників

Всі новини

Дата

11 Лип 2024


Міністерство юстиції України подало до Вищого антикорупційного суду позов про застосування санкції у вигляді стягнення активів в дохід держави до Усманова Алішера Бурхановича, Скоч Андрія Володимировича, Скоч Володимира Миколайовича, Скоч Варвари Андріївни, Стрешинського Володимира Яновича.

 

Алішер Усманов – російський бізнесмен, олігарх, у рейтингу російських мільярдерів, складеному за 2023 рік, він посідає 8-ме місце із статками у розмірі 14,4 млрд доларів США. Усманову належить медіа ресурс «Коммерсант», який займає прокремлівську позицію та здійснює ідеологічну підтримку дій держави-агресора.

 

Також, Усманов А.Б. є засновником Групи «USM» та спільно зі Скочем А.В., Скочем В.М., Скоч В.А. та Стершинським В.Я., здійснюють вирішальний вплив на діяльність групи та дочірніх компаній, які здійснюють свою діяльність у стратегічних для економіки рф — в металургії та гірничодобувній галузі, телекомунікаційному секторі та сфері цифрових технологій, у тому числі «Металоінвест», «Мегафон».

 

Відповідачами, через Групу «USM» здійснюється значне сприяння рф у веденні агресивної війни, яке виражається у фінансуванні, шляхом сплати податків та зборів до державного бюджету держави-агресора, у матеріально-технічному забезпеченні, шляхом постачання телекомунікаційних послуг правоохоронним органам та військовим підрозділам збройних сил російської федерації, які приймають безпосередню участь у бойових діях на території України та інформаційному сприянні збройній агресії проти України шляхом розповсюдження наративів російської пропаганди.

 

Джерело: Міністерство юстиції України