Мін'юст подав до ВАКС позов про застосування санкції до Табачника Д. В.

Всі новини

Дата

25 Бер 2024


Міністерством юстиції України подано до Вищого антикорупційного суду позов про застосування санкції у вигляді стягнення активів в дохід держави Табачника Дмитра Володимировича.

 

Дмитро Табачник, колишній  міністр освіти України, який після подій Революції Гідності виїхав за межі України та на сьогоднішній день перебуває на тимчасово окупованих територіях.

 

Він вів підривну діяльність проти України ще до початку повномасштабного російського вторгнення, контактуючи з представником російської спецслужби.

 

Під час повномасштабного вторгнення разом з представниками вищих органів влади рф, організовував та координував діяльність керівників окупаційних адміністрацій Херсонської та Запорізької областей у сфері охорони здоров’я, освіти, підготовки до проведення референдумів.

 

Табачник висловлює свою позицію у бік підтримки ключової пропагандистської риторики країни агресора – т.зв. «денацифікації України», бере активну участь у матеріально-технічному забезпеченні створення та функціонування окупаційних адміністрацій.

 

Джерело: Міністерство юстиції України