Мін’юст подав до ВАКС другу позовну заяву про застосування санкції до Ротенбергів, Скоробагатька та Пономаренка

Всі новини

Дата

11 Чер 2024


11 червня 2024 року Мін’юст подав до Вищого антикорупційного суду другу позовну заяву про застосування до Ротенберга А.Р., Ротенберга І.А., Скоробогатька О.І. та Пономаренка О.І. санкції у вигляді стягнення активів в дохід держави.

 

Ротенберг А.Р., Ротенберг І.А., Скоробогатько О.І., Пономаренко О.А. – відомі російські бізнесмени, які мають тісні зв’язки з президентом рф. Діяльність їх компаній пов’язана, зокрема, з будівництвом готелів, мостів, доріг, аеропортів, виробництвом патронів.

 

До стягнення заявлено права вимоги компанії-нерезидента пов’язаної з відповідачами, а саме:

 

- право вимоги за кредитним договором № 1 від 27.10.2009, укладеним між ТОВ «ІС «Либідь» та компанією «Ethoder Investments Limited»;

- право вимоги за договором іпотеки від 28.03.2014, року укладеним між ТОВ «ІС «Либідь» та компанією «Ethoder Investments Limited»;

- право вимоги за договором застави від 14.04.2014, року укладеним між ТОВ «Авангард-Віларті» та компанією «Ethoder Investments Limited».

 

20.03.2023 рішенням ВАКС вже було застосовано санкцію у вигляді стягнення активів в дохід держави до цих же суб'єктів та стягнено в дохід держави 100% частки статутного капіталу ТОВ «Авангард-Віларті» та 66,65% частки статутного капіталу ТОВ «ІС «Либідь».

 

Джерело: Міністерство юстиції України