Мін’юст подав позов до ВАКС про стягнення активів родини Балицьких в дохід держави

Всі новини

Дата

04 Кві 2024


Мін’юст подав до ВАКС позов про застосування до Балицького Євгена Віталійовича, Балицького Віталія Броніславовича та Балицького Олександра Євгеновича санкції у вигляді стягнення активів у дохід держави.

 

Балицький Є.В. є колишнім депутатом Верховної Ради України, якого після повномасштабного військового вторгнення рф на територію України було призначено так званим «губернатором Запорізької області». В якості так званого «губернатора», Балицький Є.В. активно співпрацює з росією, зокрема він займався організацією так званого «референдуму» про приєднання Запорізької області до рф, а станом на сьогодні він курує виселення проукраїнських жителів Запоріжжя з власних осель, незаконний продаж їх нерухомого майна, а також поширює в медіа проросійську пропаганду.

 

Балицький В.Б. є батьком Балицького Є.В., який надає потужності належних йому та захоплених ним підприємств збройним силам рф з метою виготовлення та ремонту їх озброєння.

 

Балицький О.Є. є сином Балицького Є.В., який вступив у проросійське воєнізоване угруповання і приймає активну участь на боці рф проти Збройних сил України.

 

Джерело: Міністерство юстиції України