США наклала санкції на 100 компаній, що підтримують військово-промисловий комплекс росії

Всі новини

Дата

15 Вер 2023


США продовжують використовувати санкції для підриву спроможності росіян здійснювати збройну агресію проти України. Так Міністерство фінансів повідомило про накладення чергового пакету санкцій на російську еліту та російську промислову базу, фінансові установи та постачальників технологій.

 

У списку зокрема президент великого російського виробника рухомого складу АТ «Трансмашхолдинг»(Трансмаш) Андрій Бокарєв та його дружина Ольга. У 2022 році російські чиновники залучили компанію «Трансмаш» для виробництва деталей для бойових машин російської піхоти. Відкрите акціонерне товариство «Балашихінський літейно-механічний завод» (м. Балашиха) - російська компанія, що займається виробництвом, розробкою, випробуваннями та ремонтом авіаційної техніки. Основним споживачем продукції Балашихи є Міністерство оборони Росії.  

 

Персональні санкцій накладені на заступника Шойгу Алексєя Криворучка, головного конструктора авіаційного двигунобудівного науково-технічного комплексу "Союз" й члена ради директорів Балашихинського літейно-механічного заводу (теж під санкціями) Мкртича Окрояна і його родину.

 

Обмежувальні заходи спрямовані також на розробку нових технологій та логістики.  Так, у списку фінська компанія Siberica і Luminor Network,  яка спеціалізується на доставці іноземної електроніки кінцевим користувачам у Росії, включаючи камери БПЛА, високоефективні оптичні фільтри та літієві батареї. Під санкції потрапили низка фінансових, гірничо-видобувних, металургійних, будівельних та пов’язаних з електронним сектором компаній. 


Джерело: Міністерство фінансів США