Сполучені Штати, Велика Британія та Австралія запровадили санкції проти одного з лідерів хакерського угруповання LockBit

Всі новини

Дата

07 Тра 2024


Сполучені Штати, Велика Британія та Австралія запровадили санкції проти одного з лідерів хакерського угруповання LockBit, громадянина росії Дмитра Хорошева.

 

LockBit атакувала понад 200 британських підприємств та великих постачальників державних послуг. Угруповання було відповідальним за вимагання понад 1 мільярд доларів у тисяч жертв по всьому світу.

 

«Угруповання LockBit організувало шкідливу онлайн-кампанію з незаконного викрадення та використання конфіденційних даних для вилучення мільярдів доларів з бізнесу та приватних осіб», – заявляє уряд Британії.

 

Санкції передбачають заморожування активів у разі їх виявлення та заборону на в’їзд.

 

Мін’юст США визначає Хорошева як «ймовірного засновника, розробника та адміністратора» угруповання і звинувачує його в злочинній хакерській діяльності.

 

Крім того, Держдеп США оголосив про нагороду у розмірі до 10 мільйонів доларів за інформацію, яка призведе до ідентифікації чи місць перебування ключових керівників угруповання LockBit та причетних до її діяльності.

 

У лютому британське Національне агентство з боротьби зі злочинністю (NCA), Федеральне бюро розслідувань США, Європол та Національна поліція України у спільній заяві повідомили про розгром інфраструктури LockBit, а також про затримання, здійснені у цій справі в Україні та Польщі.

 

Незабаром хакерське угруповання оголосило, що їм вдалося відновити роботу своїх серверів. Проте, за оцінками NCA, наразі угруповання працює з обмеженими можливостями, а глобальна загроза LockBit значно знизилася.

 

Джерело: Радіо Свобода, Офіс зв'язків з громадськістю Міністерства юстиції США