Провідні міжнародні суднові реєстри запускають спільну базу даних для боротьби з ухиленням від санкцій

Всі новини

Дата

12 Сер 2024


Новий Договір про обмін інформацією про реєстри включає найбільші світові суднові реєстри - Ліберії, Панами та Маршаллових островів - які об'єдналися, щоб спробувати виявити судна-порушники санкцій, які часто змінюють реєстрацію та власників, щоб уникнути покарання.

 

Альфонсо Кастільєро, генеральний директор Ліберійського міжнародного суднового і корпоративного реєстру (LISCR), найбільшого у світі суднового реєстру, виступив на відкритті в Державному департаменті США з вступним словом про базу даних Registry Information Sharing Compact (RISC).

 

Ініціатива, створена державами та авторитетними прапорами, має на меті інформувати реєстри прапорів про історію суден та будь-які питання, пов'язані з санкціями, а також зменшити «стрибки під прапором» серед суден, що займаються діяльністю, спрямованою на ухилення від санкцій.

 

Спільна прес-конференція, що відбулася у Вашингтоні, округ Колумбія, була організована за підтримки Державного департаменту США і включала участь кількох посольств, що представляють різні прапори. США тісно співпрацюють з морськими реєстрами, в тому числі з реєстрами Ліберії, Маршаллових Островів і Панами.

 

«База даних Договору про обмін інформацією про реєстри (RISC) знаменує собою значний прогрес у наших колективних зусиллях, спрямованих на підтримку цілісності та безпеки глобального судноплавства. Завдяки цій платформі ми зміцнюємо наш захист і працюємо разом, щоб підтримувати найвищі стандарти відповідності та безпеки», - сказав Кастільєро.

 

База даних RISC - це безкоштовний онлайн-інструмент для консультацій між прапорами, які бажають обмінюватися інформацією про судна та отримувати доступ до неї. Вона дозволяє реєстрам прапорів обмінюватися та досліджувати інформацію про проблемні судна, які можуть ухилятися від виконання правил або займатися підозрілою діяльністю. Обмінюючись цими даними, реєстри прапорів можуть бути більш поінформованими, усунути ризики та запобігти переходу судна під іншим прапором під час розслідування.

 

Джерело: Seatrade Maritime NEWS