Велика Британія та європейські країни посилять перевірки російського нафтового флоту

Всі новини

Дата

15 Лип 2024


Велика Британія планує звернутися до кількох країн-членів ЄС із закликом до дій, спрямованих проти так званого "тіньового флоту" нафтових танкерів, які росія використовує для обходу міжнародних санкцій.

 

Про це пише Bloomberg, посилаючись на співрозмовників, які ознайомлені із цим питанням, а також документи, які потрапили в розпорядження редакції видання.

 

Згідно з проєктом заяви, "невстановлена кількість" урядів має схвалити план в кулуарах зустрічі Європейського політичного співтовариства, яку в четвер, 18 липня, у Великій Британії проводить прем'єр-міністр країни Кір Стармер.

 

Зазначається, що вони мають на меті обмінюватися інформацією про російський флот, "координувати наші відповіді на ризики, які становлять його кораблі й посередники. Також у документі йдеться про працю з приватним сектором та іншими морськими зацікавленими сторонами над усуненням загрози.

 

Офіційні особи та експерти з різних країн створять групу і проведуть зустрічі, щоб терміново "вжити конкретних заходів".

 

Країни намагаються зробити так, щоб росії було ще важче заробляти на своїх нафтових ресурсах.

 

"Тіньовий флот" росії стає загрозою для наших країн та інших, які залежать від світових морів і океанів. Багато кораблів цього "тіньового флоту" не застраховані та погано обслуговуються. Багато з них займаються діяльністю, яка порушує його базові стандарти й правила безпеки та захисту довкілля", — йдеться в документі.

 

Крім цього за словами одного зі співрозмовників видання, який говорив на умовах анонімності, можуть бути введені санкції проти більшої кількості російських суден "тіньового флоту".

 

Джерело: Суспільне Новини, Bloomberg