У Великій Британії заарештовано директора компанії, яка постачала парфуми до росії

Всі новини

Дата

11 Лип 2024


Постачальник парфумів для Harrods опинився під загрозою кримінального розслідування після того, як продовжив продавати свою дорогу продукцію в росію, що свідчить про те, що предмети розкоші все ще надсилаються до цієї країни всупереч санкціям Великобританії.

 

Фірма Кріспа виробляла і продавала дорогі парфуми під назвою Boadicea The Victorious, які продавалися в універмагах Harrods і Selfridges, а також авіакомпанії Emirates за ціною до 900 фунтів стерлінгів за 100 мл, згідно з постановою суду. У травні 2022 року Harrods сам надіслав Кріспу попередження про торгівлю з росією.

 

Згідно з рішенням лондонського цивільного суду, опублікованим минулого тижня, директор компанії Девід Крісп звинувачується у свідомому порушенні заборони на експорт, продовжуючи продавати свої парфуми в росію аж до 2023 року. Докази, надані суду, свідчать про те, що Крісп сказав приватному детективу під прикриттям, що справи на російському ринку йдуть "дуже добре" і що він ігнорує "урядові укази".

 

Подробиці звинувачень з'явилися в судовій справі, порушеній колегою-директором, який успішно домігся заміни Кріспа в раді директорів парфумерної компанії.

 

У рішенні суду також йдеться про те, що Крісп був заарештований британськими податковими органами в жовтні минулого року за підозрою в порушенні російських санкцій і перебуває під кримінальним розслідуванням. Йому не було пред'явлено жодних звинувачень у скоєнні злочину.

 

Це перше публічне кримінальне розслідування, проведене Королівською податковою та митною службою Великобританії щодо порушень санкцій, виявлених з моменту вторгнення росії в Україну.

 

Крісп визнає, що продовжував відправляти парфуми в росію, але каже, що не усвідомлював, що порушив правила, які забороняють продаж дорогих товарів, написав суддя у своєму рішенні. Адвокати сказали судді, що він не зрозумів, які обмеження були накладені на ціну за об'єм парфумів.

 

Адвокат Кріспа заявив, що планує оскаржити рішення "при першій же можливості".

 

Джерело: Bloomberg