Уряд Великої Британії заборонив використовувати гроші, отримані від доходу з продажу футбольного клубу «Челсі», за межами України

Всі новини

Дата

04 Лип 2023


Про це повідомив голова фонду допомоги постраждалим від війни Майк Пенроуз.

 

За домовленістю між британською владою та російським бізнесменом Романом Абрамовичем, фонд повинен був використовувати гроші для допомоги «всім жертвам війни в Україні». За словами Пенроуза, ця умова була зафіксована у документах про продаж «Челсі», які затвердив уряд Великої Британії.

 

Втім, через рік влада Великобританії змінила умови. Тепер фонд зможе отримати гроші, якщо обмежить свою діяльність «географічними кордонами України».

 

Фонд виступив проти такої умови. Там вважають, що кошти необхідно спрямувати на допомогу українським біженцям у різних країнах, зокрема й у Великій Британії.

 

«Ми просимо уряд виділити нам кошти без висування політичних умов, які обмежують нашу здатність допомагати всім українцям, які їх потребують», – зазначив голова фонду.

 

Раніше Абрамович відмовлявся підписувати угоду щодо надання Україні коштів від продажу "Челсі", оскільки він хотів, щоб частина цих коштів була спрямована на "росіян, які постраждали від війни". 

 

Джерело: The Times