Велика Британія розглядає можливість використання заморожених російських активів для фінансування оборони України

Всі новини

Дата

14 Жов 2023


Уряд звернувся до Банку Англії з проханням розглянути можливості використання російських суверенних активів для фінансування військових зусиль в Україні, заявив канцлер Джеремі Хант.

 

Виступаючи на щорічній конференції МВФ у Марракеші, пан Хант повідомив ВВС, що міністри фінансів деяких найбільших економік світу - G7 - обговорювали, “чи можна використовувати російські суверенні активи для фінансування оборони України".

 

G7 заявила, що вивчить можливість оподаткування прибутку від заарештованих російських активів для підтримки України "відповідно до чинного законодавства".

 

У вересні міністр фінансів США Джанет Єллен і пан Хант заявили про підтримку плану Європейського Союзу щодо податку на прибуток, отриманий від заморожених російських активів.

 

На початку року США розглядали можливість використання цих активів для фінансування оборони України, але вирішили, що це буде незаконно.

 

Пан Хант заявив: "Британія завжди діятиме в рамках міжнародного права, але "Велика сімка" попросила центральні банки розглянути, що може бути можливим, тому що ми абсолютно чітко усвідомлюємо, що це незаконна війна, ця війна суперечить міжнародному праву".

 

Джерело: BBC