Великобританія виключила зі списку санкцій російських банкірів

Всі новини

Дата

25 Лип 2023


В липні 2023 року Великобританія зняла санкції із двох російських банкірів:  колишнього заступника голови «Сбербанку» росії Лева Хасіса та засновника банку «Тінькофф» Олега Тінькова. Бізнесмени подали апеляцію за нібито неправомірне накладення обмежень на їхні активи. Так Тіньков відкрито засуджує повномасштабне вторгнення рф на територію України, що стало достатньою підставою для вилучення із санкційних списків, Лев Хасис залишив управління «Сбербанком» та виїхав з росії, чим він і заперечує свою підтримку  режиму путіна. 

 

Відомо, що такі результати оскарження стали можливі за підтримки англійських підприємців, як до прикладу Річарда Бренсона. Необхідність утримання та обслуговування активів російських олігархів, а також забезпечення їхнього проживання за кордоном стало також вагомим фактором для зняття санкцій. Адвокати Лева Хасиса стверджують, що санкції є незаконним втручанням у його права згідно з Європейською конвенцією з прав людини.

 

Такі прецеденти свідчать, що обхід санкційної політики це лише питання часу. Механізм потребує більшого контролю та перевірки ефективності.

 

Джерело: Financial Times