США зосередять зусилля на законній конфіскації активів російських олігархів

Всі новини

Дата

15 Бер 2023


Міністерство фінансів та Міністерство юстиції США зосередять зусилля на законній конфіскації власності російських олігархів, посиленні фінансових санкцій щодо тих, хто сприяє ухиленню від санкцій, а також ліквідації лазівок у законі, які дозволяють олігархам використовувати підставні компанії для участі у фінансовій системі США.

 

Ендрю Адамс, який виконує обов’язки заступника помічника генерального прокурора та очолює робочу групу KleptoCapture уряду США, призначену для забезпечення виконання економічних обмежень, накладених на Росію та її мільярдерів, зазначив, що група приділяє першочергові зусилля для виявлення тих, хто допомагає росіянам ухилятися від санкцій та порушувати експортні обмеження. 

 

Адамс зазначив, що робоча група KleptoCapture докладає зусиль щоб, незважаючи на юридичні труднощі, перетворити заморожені активи в конфісковані, аби згодом уряд міг продати яхти і інше майно, а кошти передати Україні.

 

Він підкреслив, що США в цьому питанні дотримуватиметься верховенства права. «Це означає, що ми не будемо відбирати активи поза судовими процедурами або починати конфіскацію без належної законної підстави», — сказав Адамс.

Джерело: Bloomberg